? ??????????????Creative Mind? ????? ?? ???Rating: 4.3 (127 Ratings)??794 Grabs Today. 20530 Total Grabs.
??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Love Scribbles (Pink)? ????? ?? ???Rating: 4.5 (35 Ratings)??787 Grabs Today. 26946 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Friday, September 4, 2009

exam dan result... tak abiyh2

Aku epi wey exam dah abiyh.... tapi aku tataw result... tu la tamai skola... depa check paper 1 sc ngan paper geo... wwwwwaaaaaaaa aku risau!!!! grrr dah la ketas dok kat cekgu, aku nak cari tang mana jawapan tuh hah??? cuba ang bagi idea kat aku...

aku tepiki samting tady... nak taw tak?? ni aku nak share ngan sumer... bukan hal peribadi key...

tiap2 taun kita suma da exam,exam dan exam... staun paling kuwang 4 kali.. ko taw kan??
jangan ko dok buat buat tataw.. ko nak mohong leklok na, piki kit nie bulan posa woi... dosa ko tanggung sdiri bab aku dah ingatkan kat sinie... jangan dok babit aku nanti dengan dosa ko..

sincerely, exam dan exam dan exam nie takan penah abiyh.. caya ak?? memanglar nanty bila ko dah abiyh blaja takdak exam.. nanti ko da keja bos ko takan buang masa nak wat ketas exam bi paper 2 kat ko... slamat tinggalla untk menda tue...

tapi, ko takley lari dari bejuta test yang ada kat dunia nie.. lagi ko idop lagi tue ada exam untuk ko hadapi.. tak caya?? ko cuba piki.. ko banyak kawan kan... ko msti penah da maslh ngan kwn ko... itu test gak tue.. test ko nie sabar ataw ko nak karate kawan ko... kalo karate ko tunggu balasan ko.. tak kat dunia kat 'sana' nanti ko tunggu...

ko cuba piki... kalo ko kapel.. mesti akan ada masanya ko dapat problem ngan penghulu jiwa ko tue... takan ko nak epi sepanjang masa... ini bukan komik doraemon tue.. nobita bley arr da masalah doraemon tolong.. tue pon problem gak dya pon...

kalo ko keja.. hah niy memang konfem ko akan da problem yang ko nak saket jiwa.. ko taw tak kat tempat keja (especially keja pjabat) ko akan kena sound ngan bos kalo wat slah... kadang2 kawan skeja pon bley wt hal ngan ko.. bukan bley kira sngt...

pendek kata, ko p mana pon da test utk ko jawab, ko hadapi.. nyatanya ko takley lari dari test dan exam dlm idop... aku ingat lagi pesan tiqah taun pas, aku takley lari dari problem tapi aku kena slesaikan problem... sampay skang aku cuba pegang kat cakap itu..

so, pada memberz yang baca blog nie.. aku arap kowang paham apa yang aku cuba nak gtaw kowang... 1 masalah mungkin da 10 penyelesaian.. tapi 10 masalah tak ada 1 pon yang tarak penyelesaian.. okey?? don give up whenever u hv problem... there must be a solution 2 every problem...

diz is a sincere post dlm aty... aku cuma tataw napa tetiba dapat idea... mungkin bab tataw nak update apa... aku tules tnpa merujuk mana mana buku.. apatah lagi tanya org.. ini kira ctusan hati dan minda aku... huhuhu...

smasa aku menulis post nie, hati aku tringat dya... ntah bila aku akan dpt balek... takda lg yang bley sma ngan dya wlaupun dah 3 kali aku temu pengganti... aku nak dya dan aku pnah dapat.. tapi dya nak p, apa aku nak wat?? tima ja la... dya yang tebaik aku pnah jumpa... tapi aku kena paham

SEORANG YANG BAIK AKAN PEROLEH ORANG YANG BAIK,YANG SEPADAN DENGAN KEBAIKANNYA

get what i'm saying?? aku takan bley ngan owang yg sikit punya bek camtue.. blah la lu... aku ni apa dya tue sapa??? ingat dya cam aku ka??? dya ngah hapal al quran aku dok bechatting.. dya dok tahajud aku dok sedap peluk bantal.. aku tataw camna dengan takdir allah temukan aku dengan insan macam tue...

tqah... bez lar lagu kat blog ang....... tpi napa aku rasa sdey dgar lagu tue.... nak tajuk dya plez... sudah aku perlu lupakan semua nie...

bagi aku aku perlu blaja tima hakikat... taw tak aku nie lemah sangat lemah... smangat tak kuat apa pon tak jadi... aku perlu kan smangat, berikan aku smangat... aku sangat risau... plajaran aku menurun... bdak bdak ert taw larr...

aku da nangis dan nafas lihat apa dah jadi... tapi kali ni nangis aku itu sebab len... dlm aty aku aku taw npa aku t'ganggu dan aku tak fokus maybe itu wat aku menurun... oh plez i need a comma of diz, juz comma not full stop... full stop is when i'm dead... aku insaf sendiri msa aku check ketas,.... aku insaf pada kesakitan aty aku.. tell me i'm dreaming.. but i'm not dreaming...

sangat insaf semasa aku check ktas, aku ingat semua yg aku wat sebelum insaf sampay effect nya kena kat result aku... bukan ert saja mlh bm,bi,sej... majoriti ketas aku turun... aku taw salah aku... aku paham.. tapi tangis aku sebab sesal kesilapan aty aku n aku perlu correct it.......

teman2... bantu aku ya??? aku tamaw keadaan meruncing... aku tamaw idop aku tejejaas lagi... penat aku menampakkan yang diri aku tenang.. aku tamaw orang risau.. aku try optimistic key.. aku yakin test yang aku hadapi tentu ada solution.. jangan wat poyo key shidah...

ko lemah kalo mesty da orang g lemah dari ko.. relax... lepaskan perasaan ko supaya tak seksa aty ko tahan saket di aty ko... nangis sekejap kalo itu bwat ko tenang.. apa kesah kalo dewang kata kat ko?? lebey baek dari ko nak tahan smpy benanah dlm aty.. ko tahan sangat tengok study pon ada yang da yang teguling guling... lepas jw rasa tue, pastue ko kn senang nak lupa...

ok?? itu pesan aty aku pada aku... dn say i'm crazy... it comes from d bottom of my heart.. juga datang dari akal yang mula bepikir wajar setelah bezaman fius dia rosak....

so kepada suma yang bukak blog nieyh, pesan ku dn be like me.. think rationally ok??? jangan sampai biarrkan diri ko suma seksa aty... aku akan tenangkan aty aku... doakan ketenangan aku yar?? supaya aku dpat relax kan aty aku nieyh... aku doakan kowang sumer gak kk..... assalamualaikum...

1 comments:

eykA♥ said...

oohoho
yakinlah ku menjemputmu,
aku penah pesan mcm tu ke?
u know wat.
ada banyak lagi orang yang lebeh baik or seswai ngn kita.
tapi dah xkan ada orang yang macam dia.(: